Våg-frivillige hedret

Arnfinn Vatland, Are Sætervadet, Elke Udelhoven og Jan Arvid Nilsen mottok alle IK Vågs hederstegn på årsmøtet 26. mars.

I tillegg til Elin Vatne som ble tildelt æresmedlemsskap (omtalt i egen sak), gjorde altså Arnfinn Vatland og Are Sætervadet fra fotballen, Elke Udelhoven fra friidretten og Jan Arvid Nilsen fra håndballen seg fortjent til mottakelse av IK Vågs neste høyeste utmerkelse - hederstegnet.

Alle sammen er aktverdige representanter for frivilligheten i hver sine grupper, og uten deres innsats og nidkjære holdning til klubbhverdagen, så er det vanskelig (les: umulig) å drive idrettsklubb.


Arnfinn Vatland (fotball)
Arnfinn kom inn som medlem av IK Vågs turneringsutvalg på midten av 80-tallet. De første årene før klubbhuset på Karuss ble bygd, møttes utvalg og styret til møter i lokaler på gamle Vågsbygd senter. I denne perioden ble Arnfinn også med i klubbens juniorstyre, under ledelse av Olaf Ugland. Med nytt klubbhus, som stod klart i 1991, økte omfanget av turneringsaktiviteten ganske markant.
I 1995 hadde han på vegne av IK Våg ansvaret for 17. mai arrangementet ved Vågsbygd senter. Organisering av kiosker og kafé, modellflyoppvisning, godt gammeldags sekkeløp og ringspill stod på frivillighetsmenyen. Reiselotteriet i 1995 nøt også godt av Vatlands strukturerte engasjement, og han sier han godt minnes toppgevinsten i lotteriet, som var en London-reise. Store greier, den gangen.
I 1996 ble han nestformann i fotballstyret, samtidig som daværende formann Ivar Jakobsen ble konstituert som daglig leder i klubben. Siste del av perioden som nestleder, steppet Arnfinn opp som formann, i påvente av ny leder i Arild Schellhorn i 1997.
Klubbens valgkomite har han også bekledt en rolle i, samt at han mens knotteskoa fremdeles var blanke, leverte kamper både på oldboys- og veteranlaget.
De siste årene har hedersmannen bidratt sammen med andre godt voksne Våg-gutter  i Vågsbygdskauen gjennom løypeutvalgets iherdige dugnadsinnsats. For dere som vandrer på den grønne rundløypa fra Grimsvann til Bruliheia og tilbake igjen, vit da at Arnfinn har lagt all sin kjærlighet i å preppe disse stiene til glede for hele bydelens befolkning.

Elke Udelhoven (friidrett)
Elke kom til Vågsbygd fra sine tidligere frivillige roller i Søgne og Kristiansand friidrett (KIF) i 2006. Da lå aktiviteten i IK Vågs barne- og friidrettsgruppe ganske død. Hun samlet raskt en liten jente- og guttegruppe med 10-åringer, og satte i gang aktiviteter i Vågsbygd samfunnshus.
Elke Udelhoven har virket som friidrettstrener i 33 år(!) år nå. Med sin solide idrettsfaglige bakgrunn er hennes engasjement på frivillighetsnivå gull verdt. Hun har gjennom årene vært en viktig støttespiller for flere av landets beste kvinnelige friidrettsutøvere, blant annet kvinnelige syv-kjemper, Ida Marcussen fra IK Våg. I KIF har hun også trent velkjente friidrettsnavn som Benedicte Hauge (har blant annet NM-gull på 400 meter og 400 meter hekk) og Trine Mjåland (har blant annet NM-gull på 400 meter og NM-gull innendørs på 800 meter). Også talentene Lars Einar Røise og Hanne Andve, som har tatt medaljer både nasjonalt og internasjonalt, har støttet seg til hennes positive påvirkning.
Elke Udelhoven har hovedfag i toppidrett, samt forebyggende- og rehabiliteringsidrett. Denne teoretiske kompetansen er sammen med hennes praktiske kunnskap en inspirerende kombinasjon, og til stor glede for friidrettsmiljøet. Kombinert med den store innsatsen hun ukentlig frivillig legger ned for at barn og unge skal få ta del i friidrettshverdagens spennende utfordringer, er hun en avgjørende skikkelse i IK Våg - og én av de gode grunnene til at gymsaler og idrettshaller ukentlig fylles opp av håpefulle barn og unge.


Jan Arvid Nilsen (håndball)
Den alltid smilende Jan Arvid Nilsen har vært med i håndballen i IK Våg siden 2006. Helt siden da har han som frivillig trener hatt ansvaret for jentelag i klubben. Like frem til i dag. Han har i lengre perioder trent to lag samtidig, og omkvedet er at det i lagmiljøer som Jan Arvid er trener rundt, alltid er flust med spillere. Han har altså en unik evne til å mobilisere lagtilhørighet, lojalitet og humør hos alle spillerne – helt uavhengig av nivåforskjeller.
Herr Nilsen har siden 2007 vært med i gjennomføringen av klubbens håndballskole. Etter hvert tok han også over hovedansvaret for gjennomføringen i 2012. En formidabel jobb, for de som vet hva omfanget av en slik oppgave innebærer. I tillegg var han også leder av IK Vågs barneidrett i perioden 2006-2008.
Hans spisskompetanse som fagmann er ikke til å ta feil av. Landslagskarrieren i både ungdoms-, junior- og seniorklassene vitner solid om det. Sitt daglige keepervirke i topphåndballen utrettet han både for KIF i Kristiansand, og Urædd i Porsgrunn. Men han glemte aldri hvor han opprinnelig kom fra. Bredden.
De siste årene har han bidratt som målvakttrener for både topp- og breddemiljøene i Våg og Vipers. Kjenner vi han rett, har han ikke tenkt å gi seg med dette. Og det er klubben han evig takknemlig for.


Are Sætervadet (fotball)
De siste 13 årene har aldri Are Sætervadet lurt på hva han skal gjøre etter jobb på ettermiddagen. Det har vært Våg FK på brødskiva til alle døgnets tider. Hvis man lurer på hvilke frivillige roller han mest har tatt på seg, så finns det et svar på det. Alle.
Enten har han vært trener, lagleder, oppmann, foreldrekontakt, dugnadsansvarlig, reiseansvarlig, heialeder, økonomiansvarlig, cupkomitemedlem (etter hvert leder), valgkomiteleder, nestleder og styreleder, samt kvalitetsklubbansvarlig. Finns det flere roller da?
Per tid er han leder av cupkomiteen, ansvarlig for kvalitetsklubbprosessen og valgkomiteleder.
Det finns med andre ord ikke nei i vokabularet til Are Sætervadet. Og takk for det.
Han er en mann som går stille i dørene, men som likevel setter sitt preg på de utvalg og komiteer han representerer i. Heldigvis er Are «still going strong» i klubbkorridorene på Karuss, noe miljøet setter umåtelig pris på.  

Følg oss på Facebook!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift